Verslag stagedag 2! 8:00-13:00

Verslag van dag 2 op SVI

 

Dag 2 liep al iets naar de drukkere kant, ik had namelijk een stapel laptops gekregen waar een nieuwe image op moest, of geüpdatet moest worden. Dat was redelijk makkelijk en vlot want ik kon het programma “EaseUS TODO Backup” gebruiken. Met dat programma kon je images maken van andere pc’s en makkelijk overzetten op andere, met alle programma’s, updates, driver, ect..  er al op voor geïnstalleerd! Voor sommige laptops moesten we specifieke drivers voorzien en updaten, dus dit deden we via het makkelijk te hanteren programma: HP image assistant.

Dit deed ik met meerdere laptops tegelijkertijd, samen multitasking en  probleemoplossend denken maakt het werk lichter en zeer efficiënt!

Ook elke dag volgt de zelfde routine voor de lichtkrant en smartschool…

Tegen de late voormiddag kregen we de informatie kregen dat de laptop helemaal niet meer werkte. Door een tijdje te zoeken wat het probleem zou kunnen zijn kwam het er op neer dat gewoon het scherm kapot was, met een aantal vervangstukken van een andere laptop met het zelfde model hebben we het scherm vervangen, van 2 slechte 1 goede gemaakt, de laptop functioneerde terug.

We zetten de updates erop, de software en de drivers en namen een verse image van dat apparaat voor het in de toekomst op apparaten van het zelfde merk en model toe te passen.

Het is mij opgevallen dat sommige leerkrachten niet zo goed overweg kunnen met smartschool, dat zag ik aan de hoeveelheid fouten die in de opmaak van attitude en dagelijks werk rapporten insloop. Door de ICT-coördinator worden ook veel punten op laatste nippertje verbetert of ingegeven als leerkrachten niet aan hun taak voldoen. Ik heb een kijkje kunnen nemen achter het puntensysteem op smartschool, het is echt indrukwekkend, al die formules, in die formules word er ook rekening gehouden met verschillende gewichten.

Terwijl dat er een rustig momentje was, nam ik de tijd voor de pc’s met nieuwe images terug op het netwerk toe te laten. Want elke nieuwe image wordt gezien als nieuwe pc en hebben dan uiteraard nog geen toegang tot het netwerk!